marți, 14 aprilie 2015

5 reguli de baza pentru o gandire pozitiva

"Omul seamana gand si culege o actiune
Omul seamana actiune si culege un obicei
El seamana un obicei si culege un caracter
Seamana un obicei si culege un destin" ( Swuanni Shivanande)

De cele mai multe ori gandurile noastre au forma starilor si emotiilor pe care noi le exprimam, creand un univers al nostru, interior, in jurul caruia noi ne construim toate aspectele vietii, in care sunt cuprinse toate experientele noastre, secretele noastre si in jurul caruia ne formam si ne cizelam gandurile noastre.
Orice moment al vietii ne defineste, ne ajuta sa ne bucuram de clipele petrecute cu cei dragi, dar sunt momente cand viata "ne da cate un sut in fund". In astfel de situatii, multi oamenii insa nu reusesc sa vada un eveniment negativ ca o experienta de invatare, ci se simt persecutati, fara aparare si simt nevoia sa dea vina pe altii pentru nenorocirea lor.

In astfel de momente, exista 5 reguli ce pot creiona o gandire pozitiva:
1. Evitarea influentei negative. 
Desi poate fi un membru al familiei sau un prieten, nu tolera comportamentul rau intentionat al nimanui. De asemenea, invata sa spui "NU" atunci cand ceea ce ti se cere este peste vointa sau putinta ta, indiferent cat de drag iti este.

2. Inlocuirea gandirii negativiste cu una mai pozitiva.
Nici o solutie nu se va ivi daca rationamentul porneste de la "NU POT", ci cu "EU POT", sau macar "CE PIERD DACA INCERC? Nimic". E cunoscut faptul ca exista un potential pozitiv in tot ceea ce intreprindem, chiar si atunci cand dorintele noastre nu sunt indeplinite pe deplin, macar vom castiga o experienta de viata extrem de valoroasa.


3. Comportament pozitiv fata de situatia ce trebuie infruntata.
Multe studii au aratat ca zambetul ajuta la ridicarea moralului si pentru imbunatatirea stari de bine si a sigurantei in sine.

4. Trebuie sa intelegem ca toti avem nevoie de timp pentru noi, pentru reincarcarea bateriilor.
Daca suntem intr-o perioada stresanta sau daca pur si simplu avem nevoie de o pauza de la agitatia de zi cu zi, nu trebuie sa ne fie frica si sa ne alocam timp pentru a ne deconecta de tot si pentru a ne rasfata. Toti suntem copii in adancul sufletului nostru!
Uneori, o pauza bine meritata poate fi o modalitate de a ne reinventa, iar o excursie intr-un loc in care ne face o reala placere poate fi o sursa surprinzatoare de energie pozitiva si un tonic foarte benefic.

5. Folosirea imaginatiei si a meditatiei pentru a ne canaliza energia pe lucrurile care chiar conteaza.
Adevarul este ca nu putem controla mereu lucrurile care ni se intampla in viata noastra, dar cu un mic efort ne putem schimba abordarea mentala a lucrurilor.
Reaminteste-ti ca esti deja o persoana optimista, sigura pe fortele tale si ca iti adori viata asa cum este, si de aici toate recapata o nuanta calda si pozitiva!

Priveste dincolo de curcubeu ca viata chiar poate fi si roz!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu